Hem / Blogg / Barnen som Israel dödat

Barnen som Israel dödat

15 januari, 2009


AlJazeera, nyhetsbolaget med den bästa bevakningen av läget i Gaza, har publicerat namnen på 210 av de barn som Israel dödat under sitt fasansfulla krig mot Gaza. 44 av barnen är under fem år.

Varje namn är alltså ett människoliv. Jag betonar ordet “människoliv” eftersom det verkar råda tveksamheter hos de som försvarar Israels pågående brott mänskligheten. Israels bomber spränger sönder människor av kött och blod. Varje israelisk bomb devalverar värdet på människolivet. Varje bomb som riktas mot Gaza, riktas också mot mig och dig.

Det är med stor smärta jag går igenom listan. Tanken att varje namn inte bara är en individ utan en individ med en mor, en far och en eller flera syskon är alldeles för svår för att stänga av.

Frågan jag ställde mig igår, efter partiledardebatten och efter våra makthavare gång på gång förnekat det pågående folkmordet, var vad ett palestinskt barn är värt för Fredrik Reinfeldt och Carl Bildt?

Svaret är tyvärr för horribelt för att jag ska ta det i min mun.

Andra som bloggat: Esbati, Svensson, Löfqvist, Det Progressiva USA
I medierna: DN, SvD, Aftonbladet, Expressen, Sydsvenskan, Arbetaren, Flamman