Hem / Pressmeddelanden / Bekämpa rasism och intolerans!

Bekämpa rasism och intolerans!

8 februari, 2006

Ida Gabrielsson är en av initiativtagarna till ett upprop för att bekämpa rasism och intolerans. Uppropet är en reaktion mot den främlingsfientlighet och islamofobi som blivit tydlig i diskussionen om publiceringen av nidbilderna på profeten Mohammed.

– Publiceringen av bilderna sker inte i ett politiskt vakuum, utan är ett uttryck för den främlingsfientlighet och islamfobi som breder ut sig i Danmark såväl som i övriga Västvärlden, säger Ida Gabrielsson.

”Med samma självklarhet som vi försvarar rätten till det fria ordet – och med samma skärpa – måste vi kraftfullt ta avstånd från alla uttryck av rasism, våld och intolerans. Ingen tidning är någonsin skyldig att använda sin yttrandefrihet för att sprida och förstärka fördomar.”

Så står det i uppropet som Ida Gabrielsson undertecknar.

– Jag tror att det är många som känner att dom vill ta ställning mot rasism och intolerans och därför hoppas jag att flera kommer att ansluta sig till uppropet och manifestionen, avslutar Ida Gabrielsson.

Tillsammans med de andra initiativtagarna arrangeras en manifestation på lördag, kl. 12.00, på Medborgarplatsen i Stockholm.

Läs uppropet i sin helhet här