Hem / Pressmeddelanden / Bokförlaget Nixon inbjuder till seminarium

Bokförlaget Nixon inbjuder till seminarium

24 januari, 2005

Från förvirring till förändring – om behovet av en radikal vänster

Det finns en utbredd uppfattning inom vänstern att det är nödvändigt med en anpassning till etablissemangets hegemoni och därmed en utslätning av vänsterns politiska krav och profil för att nå ökat stöd för vår politik. Erfarenheten är att det är precis tvärtom. I en tid då de politiska partierna alltmer börjar likna varandra och partiledarna är lika som bär finns det ett rejält utrymme för en systemkritisk och konfliktinriktad vänster.

Vid detta seminarium ger unga vänsterpartister sin syn på vänsterns nödvändiga vägval för att kunna bli en vänster värd namnet. En vänster som går från politisk förvirring till politisk förändring.

Medverkande: åsa Brunius styrelseordförande Red Planet, Linnea Nilsson ordförande Vänsterns studentförbund, Ali Esbati f.d. ordförande Ung Vänster, Kalle Larsson riksdagsledamot, Tora Breitholtz förbundssekreterare Ung Vänster och John Hörnqvist historiestuderande.

Plats: ABF-huset, Sveavägen Stockholm

Tid: 27 januari 18:00 – 19:30

Seminariet följs av en releasefest för Bokförlaget Nixons bok ”Från förvirring till förändring – tio röster om behovet av en radikal vänster”. Festen hålls på ”Hatam persisk restaurang” Kammakargatan 9 från 19:30.

Seminariet ordnas i samarbete med ABF