Hem / Pressmeddelanden / Carl B Hamilton veckans kampanjarbetare

Carl B Hamilton veckans kampanjarbetare

2 juli, 2003

Folkpartiets riksdagsman Carl B Hamilton har av Ung Vänster utsetts till veckans kampanjarbetare på Nej-sidan.

– Carl B Hamilton har länge gått i bräschen för att sprida ja-argument som är så uppenbart fel och förvirrade att ett nej till EMU ter sig fullkomligt självklart för alla som lyssnar, säger Joel Phalén från Ung Vänsters kampanjledning.

– Tungan på vågen bakom utnämningen är dock den rapport han presenterade i veckan, som bland annat sade att euron är bra för norrlänningarna på grund av en förmodad ökning av vildmarksturismen, berättar Phalén.

Carl B Hamilton har under lång tid varit aktiv i EMU-debatten, ständigt med nya och fantasifulla argument. I många år propagerade han för en EMU-anslutning med argumentet att det skulle omöjliggöra att politikerna devalverade kronan för att stimulera exporten. När EMU slutligen sjösattes 1999 gick han indignerat ut och sade att nu kommer räntorna att skena iväg och kronan sjunka som en sten. När verkligheten så bjöd Hamilton på överraskningen att det gick precis tvärtom, hävdade han istället i flera debattartiklar att Sverige skulle varit med i EMU för att dra nytta av det låga värdet på euron – för att gynna svensk export.

Nu har alltså även ett kompromisslöst försvar av vildmarksturismen lagts till på hans meritlista.

– Vi har ju alla länge följt Hamiltons karriär och tänkt ”med sådana fiender behöver man inga vänner”, men nu verkar det som om han helt enkelt blivit vår vän rakt av. Det är fantastiskt att Carl till slut har tagit steget ut ur ja-garderoben för att visa upp sig i sin fulla prakt som ett av nej-sidans starkaste kort, avslutar Joel Phalén.

Carl B Hamilton kommer att föräras det symboliska priset, en badmössa att använda vid fontänbad den 14 september, i samband med Ung Vänsters slutupptakt i Riddarhyttan den 26 juli.

För mer information kontakta Joel Phalén, 08-6543100 eller 070-3035073