Hem / Pressmeddelanden / Centerns ungdomsfientliga kampanj fortsätter

Centerns ungdomsfientliga kampanj fortsätter

3 juli, 2006

Centerpartiet fortsätter sin kampanj för att försämra situationen för ungdomar på arbetsmarknaden genom sitt nyligen presenterade förslag om halvering av arbetsgivaravgiften för ungdomar. Detta samtidigt som centern fortfarande står fast vid förslaget om att slopa ungas anställningstrygghet.

– Problemet är ju inte att det saknas pengar
i dagens svenska företag. årets 170 miljarder i aktieutdelning är rekord, och har kommit till stånd just genom att företagen anställt så få som möjligt. Istället för att anställa väljer man att göda sina aktieägare.

– Det centerpartiet egentligen vill är att ungdomar skall subventionera företagens vinster med det som arbetsgivaravgiften går till, exempelvis sina framtida pensioner, säger Ida Gabrielsson, ordförande för Ung Vänster.

– Det som krävs för full sysselsättning är en helt annan politik där 200 000 nya jobb inom offentlig sektor är grundbulten. Det är uppenbart att det behövs fler av till exempel lärare och vårdbiträden, men också att det skulle ge positiva effekter för hela samhället, avslutar Ida Gabrielsson.

För mer information kontakta:

Ida Gabrielsson, ordförande Ung Vänster. Tfn: 073 824 12 13
Joel Phalén, informationsansvarig. Tfn: 070- 666 98 97
Jonas Lindberg, vice ordförande Ung Vänster. Tfn: 070- 400 34 13