Hem / Blogg / Demonstrationer för Gaza

Demonstrationer för Gaza

22 januari, 2008

Med anledning av den senaste tidens utveckling i den palestinska Gazaremsan, ordnar ISM (international solidarity movement) bl.a. följande demonstrationer:

Demonstrationer i Stockholm

Tisdag 22 januari kl 18.00 Sergels torg, vi går mot Israels ambassad
Onsdag 23 januari kl 18.00 Mynttorget
Lördag 26 januari kl 13 Norrmalmstorg, vi går mot Israels ambassad

En civilbefolkning utsätts för kollektiva bestraffningarstraffas. Deras brott är att ha genomfört fria demokratiska val under översyn av bland annat Sveriges utrikesminister Carl Bildt.

En civilibefolkning isoleras i världens mest tätbefolkade område. Ett fängelse som bär namnet Gaza och är en av världens mest fattiga platser på jorden. Deras brott är att de är palestinier.
Just i detta ögonblick angrips Gaza av en brutal ockupationsmakt som dag och natt terroriserar civilbefolkningen.
Därtill utsätts Gaza för ekonomiska sanktioner och total isolering. Den humanitära katastrofen är ett faktum och svält har utbrytit på sina håll rapporterar olika människorättsorganisationer. Nyligen stängde Israel av Gaza’s eltillförsel och förhindrar införseln av medicinsk utrustning.
USA och EU är delaktiga i den kollektiva bestraffningen mot palestinierna med en rasistisk logik hämtad från kolonialismens dagar. Palestinierna ska kuvas till varje pris. Gaza’s brott är att vägra leva under ockupation, förtryck och förnedring.
Det räcker nu!
– Stoppa de kollektiva bestraffningarna mot civilbefolkningen i Gaza.
– Riv apartheidmuren – häv den illegala ockupationen.
– Försvara rätten att återvända.
– Bojkotta Israel – För ett fritt Palestina.
Arr: International Solidarity Movement-Stockholm (ISM-Stockholm), Palestinska föreningen i Stockholm och olika muslimska organisationer.

_________________________________________

Demonstration i Umeå
Manifestation nu på fredag 25 januari, samling klockan 16:30 på Apberget (Umeå centrum). Skicka vidare till alla dina vänner och kom själv! Ta gärna med ljus och facklor. Vi måste agera direkt på de senaste dagarnas händelser.

Den svåra situationen i Gaza (Palestina) har förvärrats ytterligare de senaste dagarna. Israel har stängt det sista kraftverket och Gaza är nu ett samhälle utan ström. Gaza är helt isolerat vilket innebär en stundande matbrist och att in- och utresor förhindras. Läget den närmaste tiden är akut. Sjukhusen tvingas prioritera vilka liv som ska räddas eftersom elen inte räcker till alla. Läkare tvingas till omöjliga val som mellan att rädda livet för hjärtsjuka eller spädbarn i kuvös. Omvärldens stöd är avgörande. På fredag manifesterar Umeå sitt stöd för palestinierna i Gaza som ett svar på de senaste dagarnas händelser. Visa ditt stöd!

Vi kräver att Israel omedelbart återställer Gazas eltillförsel

att Israel genast öppnar gränserna

ett stopp på ockupationen

Arrangör: ISM Umeå

_________________________________________

Känner du till fler Gaza-manifestationer som ska ordnas? Tipsa oss, så lägger vi upp info!