Hem / Artiklar / Demonstrera mot Israels attacker!

Demonstrera mot Israels attacker!

2 augusti, 2006

På flera orter i landet arrangeras nu nya protester och demonstrationer mot Israels fortsatta, och allt mer brutala, attacker på Gazaremsan och Libanon. Nedan finns information kring vad som händer i olika städer. Fler manifestationer tillkommer hela tiden. Vill du lägga till något? Maila [email protected]

I Stockholm arrangeras en demonstration söndagen den 6 augusti, klockan 13.00 på Medborgarplatsen. Därifrån går demonstrationståget till Mynttorget. Huvudparoll är ”Israel ut ur Palestina och Libanon”, andra paroller ”Avbryt allt militärt samarbete med Israel” och ”Stoppa handelsavtalet med Israel”.

I Malmö blir det demonstration lördagen den 5 augusti. Samling sker klockan 12.00 på S:t Knuts torg, och avmarsch till Magistratsparken sker 12.30. Måndagen den 7 augusti arrangeras en manifestation på Möllevångstorget klockan 18.00.

Med anledning av att Israel skickar en idrottsdelegation till friidrottstävlingarna i Göteborg lyfter Ung Vänster Göteborg och Bohuslän kravet om en bojkott av Israel. Lördagen den 5 augusti ordnas appellmöten runt om i Göteborg. Dessa sker enligt följande:

Backaplan, 13.00-15.00
Brunnsparken, 14.00-15.00
Frölundatorg, 13.00-15.00
Angereds torg, 14.00-15.00

Ung Vänster och Vänsterpartiet deltar också på en manifestation på Gustaf Adolfs Torg, lördagen den 5 augusti klockan 12.00. Manifestationen går under kraven ”Israel ut ur Libanon”, ”Avbryt det militära försvarssamarbetet med Israel”, Säg upp EU:s frihandelsavtal med Israel” och ”Bojkotta Israel”. Arrangörer är Fredskoalitionen, Studenter mot Krig, Ung Vänster, Vänsterpartiet m.fl.