Hem / Pressmeddelanden / Unghögern måste ställas till svars för stödet till Israel

Unghögern måste ställas till svars för stödet till Israel

19 augusti, 2006

Ung Vänster utmanar på debatt över hela landet

I samband med Ung Vänsters nationella valupptakt i Stockholm lanserade förbundsordförande Ida Gabrielsson en nationell debattutmaning, riktad mot de borgerliga ungdomsförbunden. Målet är att ställa dem till svars för den människosyn de uppvisar genom sitt stöd till Israels olagliga angreppskrig mot Libanon. Debatterna kommer att fokusera på vilken utrikespolitik man vill se efter riksdagsvalet.

– Det är dags att unghögern får stå till svars för sitt ogenerade stöd till Israel. Vi talar om en stat vars agerande är en katalog över brott mot folkrätt och mänskliga rättigheter och som är världsledande i att bryta mot FN-resolutioner, även den nyligen antagna. Oavsett om bomberna nu slutat falla i Libanon är det dags för den utrikespolitiska diskussion som måste prägla den svenska valrörelsen.

– Vi får väl se om unghögern nöjer sig med att spela menlösa valspel på webben och lägga pannan i veck över fastighetsskatten, eller faktiskt vågar stå för sin människofientliga linje, säger Ung Vänsters ordförande Ida Gabrielsson.

Ung Vänsters valupptakt, som avlutades i Stockholm idag, utgör startpunkten för Ung Vänsters valspurt, och ett 50-tal representanter från hela landet samlades för att finslipa valstrategin och diskutera vilka utmaningar valrörelsen ställer förbundet inför.

– Det känns skönt att kunna sparka igång inför valspurten. Vi ser fram emot den, eftersom vi vet att de flesta tjänar på en politik som står för en upprustning av välfärden, där 200 000 nya jobb i offentlig sektor är centralt. Valet står på ett tydligare sätt än någonsin mellan vänster och höger, avslutar Ida Gabrielsson.

Debatterna om utrikespolitik kommer att äga rum över hela landet under vecka 35 och 36. Mer information kring tider och platser kommer.

För mer information, kontakta:
Ida Gabrielsson, ordförande Ung Vänster, tel 073-8241213
Joel Phalén, pressekreterare, tel 070-6669897