Hem / Blogg / Det här är faktiskt Sverige, Israel!

Det här är faktiskt Sverige, Israel!

24 augusti, 2009

Inklippt från Ung Vänsters hemsida,

Det kan knappast bli tydligare att Israel försöker underminera pressfriheten. Den som kritiserar landet, ockupationen och den rasistiska apartheidpolitiken gentemot palestinierna ska tystnas ner. Vilken metod som används beror helt på valören på din etnicitet. En svensk jounalist riskerar att inte bli ackrediterad, en palestinier kan dödas och plundras på sina organ.

Israels attacker på den grundlagsskyddade pressfriheten har också importerats till Sverige. Fredrik Reinfeldts partikollega, Gunnar Hökmark, ökänd ockupationsförsvarare, likställer Aftonbladets Boström-artikel med nazisterna hetspropaganda (Newsmill 22/8). Den som hittar antisemitism och nazipropaganda i Boströms artikel är en kronisk konspiratoriker. Men den svenska högerns kampanj är ändå igång. Palestiniernas farhågor sopas effektivt under mattan när rapporteringen om anklagelserna stämplas som antisemitism.

Regeringen har hittills intagit en låg profil. Man smyger runt den obekväma situationen genom att inte kommentera Israels absurda krav på inskränkningar i pressfriheten. Annat var det när Muhammedkarikatyrerna väckte ilska bland muslimer världen över. En uppläxande Fredrik Reinfeldt meddelade att yttrande- och pressfrihet gäller – Det här är faktiskt Sverige! Samma uppläxande ton lär vi dock inte höra nu. Det är tydligt att Sverige agerar utifrån dubbla måttstockar. Israel ska behandlas med silkesvantar samtidigt som landet fortsätter att ockupera Palestina och begå folkrättsbrott. Palestiniernas anklagelser mot ockupanterna ska misskrediteras istället för att tas på allvar och leda till granskning av Israels agerande.

Läs hela här!

Andra som bloggat: GPF,
I media: GP, SvD, DI, Dagens Media