Hem / Pressmeddelanden / En regering med riktiga arbetare?

En regering med riktiga arbetare?

15 oktober, 2006

Under valrörelsen i år undgick det ingen den nya profileringen moderata samlingspartiet kom dragandes med.I spetsen för alliansen talade de sig varma om bidragsfusk och arbeten – att sätta hårt mot hårt var svaret. De nya moderaterna påstod sig representera de utsatta och maktlösa i samhället och i dagens ljus känns det för Ung Vänster tryggt att veta att de valt att tillsätta en sådan lämplig regering. Rätt man på rätt plats.

Den nytillträdde moderata talmannen för Sveriges riksdag, Per Westerberg, är ett tydligt exempel. Westerberg arbetar tvivelsutan med god förankring i och förståelse för vanliga människors vardagssituation som riksdagens överlägset förmögnaste person, med en egen samlad rikedom vilken klart överstiger alla riksdagsledamöters förmögenheter – tillsammans.

Men det slutar inte där. Den sedermera avhoppade handelsministern Maria Borelius fördes onekligen till posten på grund av sin genuina förståelse för hur man får ekonomin att gå ihop – med både rymlig sommarvilla och lyxvåning i Cannes blir det såklart svårt att anställa enligt avstalsenlig lön, "pengarna räcker helt enkelt inte till". Hennes budskap till oss som har det tungt ekonomiskt verkar vara – sno det du inte har råd att betala. Borelius borde här få medhåll av kulturminister Cecilia Stegö Chiló och Migrationsminister Tobias Billström som vägrat betala sina TV-avgifter under stora delar av sina vuxna liv. Det blev bara för meckigt.

Det är inte lätt att få livspusslet att gå ihop alla gånger. Det har medlemmarna i Sveriges nya regering själva erfarenhet av och därför kallar sig regeringskoalitionens ledande parti för Det Nya Arbetarpartiet. Det rimmar väl inte så illa, eller?

 

Antaget av Ung Vänsters förbundsstyrelse 061014-15

 

För mer information, kontakta:
Jonas Lindberg, vice ordförande: 070-400 34 13,
Anna Herdy, informationssekreterare: 073-593 33 86