Hem / Artiklar / Regeringen slår mot facket i budgeten!

Regeringen slår mot facket i budgeten!

15 oktober, 2006

 Den borgerliga regeringens budgetproposition är en stridsförklaring mot svensk fackföreningsrörelse och arbetsrätt, och grusar fullständigt myterna om att borgaralliansen skulle vilja värna den svenska modellen. Det säger Jonas Lindberg, vice ordförande i Ung Vänster med anledning av finansminister Anders Borgs presentation av budgeten idag.

Det "nya arbetarpartiet", som ju fullständigt dominerar regeringen med sina skandal- och överklassministrar, föreslår bland annat att avdragsrätten för medlemsavgiften till facket helt ska tas bort, att ersättningen ska sänkas och att egenavgiften ska höjas drastiskt. Facket kommer därmed att försvagas och vägen öppnas för sänkta löner och försämrade villkor både folk som jobbar och arbetslösa fortsätter Jonas Lindberg.

Förslaget att halvera förmögenhetsskatten, som på sikt ska slopas helt, är en ren gåva till överklassen, och är en åtgärd som gör att dom allra rikaste i Sverige får avsevärda skattelättnar som betalas av alla oss andra. Det är en ren klasspolitik utifrån en liten elits intresse säger Jonas Lindberg.

Inför dom verkliga problemen såsom konstant personalbrist i offentlig sektor, låga kvinnolöner och en extremt otrygg arbetsmarknad som särskilt drabbar oss ungdomar står regeringen fullständigt handfallen. Istället fyller man på med politik som kommer göra situationen än värre för oss som inte delar den vardag som präglar ministrarnas i det "nya arbetarpartiet" avslutar Jonas Lindberg.

I morgon, tisdagen den 17 oktober, kommer Ung Vänster och Vänsterpartiet att hålla en manifestation mot borgarnas budget.

Tid: 12.00 – 13.00
Plats: Mynttorget

Hittils klara talare:
Lars Ohly, partiordförande (v), tågmästare och medlem i SEKO
Jonas Lindberg, vice ordförande Ung Vänster
Ana Rubin, Kommunalare och elevassistent, Göteborg
David Johnsson, byggrivare och medlem i Byggnads, Stockholm
Josefin Brink, riksdagsledamot och Vänsterpartiets ledamot i Arbetsmarknadsutskottet

 

För mer information kntakta:
Jonas Lindberg, vice ordförande i Ung Vänster på 070 400 34 13
Anna Herdy, informationssekreterare på 073 593 33 86