Hem / Pressmeddelanden / Fastanställ varenda jävel!

Fastanställ varenda jävel!

2 september, 2004

Nu får det vara slut på allt skitsnack om att den svenska ekonomin skulle vara stabil och på fötter. Med en stigande arbetslöshet på 10 procent så är det väldigt uppenbart att situationen är den raka motsatsen.

Det är därför ett hån mot oss ungdomar när finansminister Bosse Ringholm börjar babbla om skattesänkningar och att man vill plocka bort en del avgörande skatter för välfärd och sysselsättning. Det handlar om arvskatten, gåvoskatten och förmögenhetsskatten. Skatter vars funktion är och ska vara utjämnande av klyftor samt en inkomstkälla till vår generella välfärd.

När arbetslösheten ökar kommer givetvis debatten om hur den ska bekämpas. Diverse liberaler och näringslivspolare kommer som vanligt skrika efter sänkta arbetsgivaravgifter och längre arbetstid. En och annan centerpartist kommer säkert också att yra i nattmössan om att småföretagande är lösningen på alla världens problem.

Vi vet att det är skitsnack. Full sysselsättning får man bara genom en rättvis fördelningspolitik. I dagsläget finns det bara en lösning. Upprusta den svenska välfärdsstaten och fastanställ varenda jävel.

För oss kommer full sysselsättning hundratals hästlängder före skattesänkningar för överklassen.

Ung Vänsters verkställande utskott 040902