Hem / Pressmeddelanden / Fördöm Israels attacker!

Fördöm Israels attacker!

27 december, 2005

Israeliska stridsflygplan anföll i morse ett palestinskt träningsläger söder om Beirut i Libanon som tillhör Folkfronten för Palestinas befrielse, PFLP.
Den israeliska militären hävdar att attacken var ett svar på att raketer sköts mot Israel på tisdagen En talesman för israeliska militären uppgav att Israel håller Libanon ansvarigt för raketbeskjutningen.
Raketattacken resulterade i skador på ett hus, tre människor behandlades för chock och en hund skadades allvarligt enligt Haaretz. Ingen hade under natten tagit på sig ansvaret för raketbeskjutningen. En talesman för PFLP avsade organisationen ansvaret för attacken.Trots detta genomförde Israel den godtyckliga attacken mot PFLP. återigen tillåts Israel genomföra sina folkrättsvidriga attacker under världens tysta beskydd. Attacken mot PFLP är inget undantag utan tvärtom en regel för hur den israeliska ockupationsmakten agerar.

Med högteknologiska vapen försöker Israel sätta skräck i den palestinska befolkningen som lever i de ockuperade områdena. Palestinier tvingas dagligen utstå trakasserier från israeliska soldater, genomlida veckolånga utegångsförbud som Israel påtvingar hela palestinska städer och se sina hus totalförstörda av Israeliska bulldozers.

Att betrakta palestinier som icke-människor är en bärande del av den israeliska ockupationen. Israels anspråk på att vara en stark kolonialherre som när som helst tar sig rätten att med stridsflyg och missiler attackera Palestinska byar och städer måste få ett slut. Det är dags att den svenska regeringen vaknar till liv i Palestinafrågan!

Ung Vänster tar starkt avstånd från Israels utomrättsliga attacker och kräver att den svenska regeringen en gång för alla bryter kontakten med den israeliska regimen, till dess den respekterar internationell lag och drar sig tillbaka från ockuperad mark.

Siri Jonsson
Elsa Hedenström

Ung Vänsters Internationella Utskott