Hem / Pressmeddelanden / Ung Vänster börjar valrörelsen i Motala

Ung Vänster börjar valrörelsen i Motala

1 januari, 2006

Under fyra dagar har över hundrafemtio Ung Vänster-aktivister från hela Sverige att samlats för att kraftsamla inför valrörelsen.

Vid lunchtid den andra januari drog kursen igång i Bona Folkhögskolas lokaler i Motala. På programmet står genomgång av Ung Vänsters strategier och prioriteringar inför valrörelsen, retorikträning och mycket mer. De aktivister som samlats på kursen kommer att ha en viktig roll i valarbetet.

– Vi går till val under parollen ”Ta ställning – kräv din rätt” . Det gäller att få dem vi möter att ta ställning och använda sin röst i valet för att stoppa borgaralliansen, säger Ida Gabrielsson, förbundsordförande.

– Det är oss högeralliansen spottar i ansiktet med sin vidriga, politik sa Ida Gabrielsson i sitt invigningstal. Det är oss de vill ska jobba för slavlöner för att elitens plånböcker ska bli fetare, och det är vi tjejer som ska fortsätta svälta oss för bisarra, ouppnåeliga ideal.

– För oss är valet inte en lek, ett sällskapsspel där det inte spelar någon roll om man förlorar. Det här är på riktigt, det här är allvar. Det handlar om våra liv och våra rättigheter, fortsatte hon.

För mer information kontakta:

Ida Gabrielsson, förbundsordförande 073-824 12 13

Ida Regin, förbundssekterare 073-042 41 87