Hem / Blogg / Från olika synvinklar om sjukförsäkringen

Från olika synvinklar om sjukförsäkringen

15 januari, 2010

Alexandra, 30 år, beskriver livet som utförsäkrad:

“Mitt skyddsnät är borta. Säkerheten om att jag kan sätta mat på bordet åt mina barn är borta. Jag vet inte längre när jag nästa gång kan hämta ut mina mediciner. En del av mig som människa har försvunnit helt enkelt. Jag bor inte längre kvar på samma ställe, hyran i hyresrätten blev för hög. För vem vet när jag får pengar nästa gång? Löften från politiker sätter inte in pengar på kontot, det vet jag redan. Istället står jag kvarskriven på adressen tills jag vet vart jag ska bo. Och kanske kan jag i framtiden skaffa mig en ny bostad. När jag återfår min rättighet till att vara människa igen, trots sjukdom.”

Socialförsäkringsminister Christina Husmark Persson (m) ger sin version:

“Genom reformeringen av sjukförsäkringen och omfattande satsningar på vård och rehabilitering så är vi nu på väg att få en mer långsiktigt hållbar situation.”