Hem / Pressmeddelanden / Gudrun Schyman och somrigt nej till EMU på Hultsfred

Gudrun Schyman och somrigt nej till EMU på Hultsfred

9 juni, 2003

Ung Vänster slår på stort vid årets Hultsfredsfestival. Huvudtemat är givet: EMU. även i år kommer Gudrun Schyman på besök i Ung Vänsters tält, det ordnas feministiskt självförsvar och de som vill kommer att kunna avsluta festivalen med att sjunga internationalen vid Ung Vänsters tält.

– Vi har varit på Hultsfredsfestvalen i många år nu. Och nu när kampanjen för ett nej till EMU den 14 septeber är igång känns det kanske viktigare än någonsin, säger Ali Esbati, ordförande i Ung Vänster.

Han kommer själv att vara på plats i Hultsfred liksom drygt tjugo andra hårt arbetande aktivister från Ung Vänster. För vana festivalbesökare är Ung Vänsters tält ett självklart inslag på Hultsfred. Där kan man få politisk information, köpa tidningen Röd Press och framförallt diskutera intensivt under hela festivalen. Hultsfredsfestivalen är en viktig anhalt för förbundets kampanj i sommar.

En av höjdpunkterna kommer enligt Ali Esbati att vara Gudrun Schymans traditionsenliga besök som äger rum klockan 21 på fredagen.

– Gudrun har en stående inbjudan till festivalen. Det är självklart för oss att hon ska komma till vårt tält. Det är kul att kunna ge folk möjligheten att ställa frågor eller bara få en pratstund. Gudrun är också en lysande debattör och folkbildare när det gäller EMU.

– Ung Vänster kommer att i samarbete med festivalarrangörerna hålla i feministiskt självförsvar för tjejer vid Rookie-scenen, klockan 12 på fredagen och lördagen.

– Vi kommer att lära ut grunderna i feministiskt självförsvar, prata om varför det behövs och ge tjejer möjligheten att prova på det. Feministiskt självförsvar handlar om att tjejer ska peppa varandra, känna att de är värda att försvara och vid behov också göra det rent konkret, säger Tora Breitholtz som är huvudinstruktör.

Enligt Ali Esbati är intresset för att diskutera politiska frågor mycket stort.

– Det brukar vara full rulle precis hela tiden. I år när EMU-frågan är het tror jag att det kommer att bli ännu intensivare.

– Fast roligast är nog ändå avslutningen: Natten mellan lördag och söndag kommer det att bli allsång – internationalen med hundratals deltagare. Det kommer man ihåg ända till nästa år, avslutar han.

För mer information, kontakta Ali Esbati, förbundsordförande, 0733 – 706 426
För information om feministiskt självförsvar, kontakta Tora Breitholtz, 0707 – 39 97 07
Kontakt med Gudrun Schyman via Amanda Mogensen, 0709 – 72 14 16