Hem / Pressmeddelanden / Hagfors vs. Migrationsverket 1-0

Hagfors vs. Migrationsverket 1-0

28 november, 2002

– JUST NU pågår i Hagfors en kamp för en El Salvadoransk familjs mänskliga rättigheter, en kamp mot migrationsverket och deras människofientliga agerande. För Ung Vänster var det självklart att vi skulle ställa upp och organisera ett motstånd, vilket vi också gör, säger Ung Vänster Värmlands ordförande Elin Johnson.

– DET VI ser i Hagfors nu är ännu ett uttryck för den hårdnande attityden gentemot flyktingar och invandrare och framförallt ännu ett exempel på den svenska statens inhumana flyktingpolitik. Flyktingmottagandet och avvisningarna av flyktingar är rasistiskt färgade; människor behandlas på ett oacceptablt sätt för att de har annan hud- och hårfärg. Det som är glädjande och viktigt är att människor som i Hagfors ställer upp lokalt och visar sin solidaritet, fortsätter Ung Vänsters förbundsordförande Ali Esbati.

– DET HäR handlar om oskyldiga människors liv, människor som den svenska staten istället för att ställa upp för väljer att se som en belastning och skicka tillbaka dem till den man/pappa som svurit att döda dem. För Ung Vänster är det i det här läget givet att organisera ett försvar för familjens mänskliga rättigheter mot migrationsverket. Det är därför vi är i Hagfors nu och det är därför vi kommer att stanna där.

– JAG BLIR otroligt förbannad när man tar sig rätten att kränka människors rättigheter på det här sättet. Man kan ju undra vad migrationsverket ser som sin uppgift när de avvisar människor på löpande band och till och med lurar människor för att komma åt dem. Vi kommer i alla fall inte att ge oss, låt dem stanna! Avslutar Elin Johnson.

För mer information kontakta:
Elin Johnson, ordf. Ung Vänster Värmland 070-213 88 92
Ali Esbati, ordf. Ung Vänster 0733-70 64 26
Lottie Norén, ombudsman Ung Vänster Värmland 070-544 50 82