Hem / Blogg / Hela partiet stormar!

Hela partiet stormar!

9 juli, 2008

Det finns mycket att säga om Miljöpartiets argerande rörande FRA. Det skrivs för fullt lite överallt men få säger det så bra som Rick Falkvinge,

Vänsterpartiet kommer att lägga en motion i höst om att stoppa lagen innan den införs. Det är man gör om man menar allvar med att stoppa FRAs massavlyssning. Man ger alla riksdagsledamöter en ny chans att säga nej till lagen som helhet, och ger den pakt av alliansledamöter som fanns inför 18 juni en ny chans att formas. Fram till igår behövdes det fortfarande bara fyra alliansledamöter som sade nej nu i höst. Den ekvationen har mp nu ändrat på.

Istället positionerar sig mp nu på ett sätt som gör att de inte tänker hindra något innan 2010. De vill kunna tillsätta sin parlamentariska utredning efter 2010, efter sitt gemensamma utspel med s, och ett krav för det är ju att lagen finns kvar då. De säger “rösta på oss ett år efter kablarna är inkopplade”.

Jag antar att det råder hela havet stormar i Miljöpartiet. Falkvinge skriver om arga medlemmar. Ledningen har ett flertal gånger gått emot partiets principiella ståndpunkter. Slopandet av EU-uträdeskravet är ett exempel och det faktum att (mp) inte längre vill riva upp FRA utan endast förändra den är ett annat. Jag antar att de väljare som såg Miljöpartiet som ett parti som står för EU-utträde, hållbar utveckling och personlig integritet är riktigt tveksamma nu.

Läs Falkvinges inlägg här!

Andra bloggar: Svensson
Medier: AB, DN, SvD, Sydsvenskan, Expressen