Hem / Blogg / Hört från valrörelsen: Moderat lovat näcka på gymnasieskola (hemska tanke!)

Hört från valrörelsen: Moderat lovat näcka på gymnasieskola (hemska tanke!)

7 september, 2010

Under en debatt på Tumba gymnasium i Botkyrka kommun idag fick den moderate riksdagsleda­moten Fredrik Schulte den fullständigt rimliga frågan om inte Alliansens skattesänkningar i hundra­miljardersklassen har lett till nedskärningar och höjda avgifter. ”Nä” svarade Fredrik. ”Jo” sa el­even och påpekade att till exempel patientavgifterna har höjts i landstinget. Eleven verkade rätt säker på sin sak, men riksdagsmoderaten fortsatte att insistera på att så absolut inte har skett och tillade att om patientavgifterna verkligen har höjts, så skulle han streaka fem varv runt Tumba gymnasium.

Nu råkar det ju tyvärr vara så att den borgerliga majoriteten i Stockholms läns landsting faktiskt har höjt patientavgifterna för att träffa en specialistläkare från 260 till 320 spänn under den här mandat­perioden, de har sett till att det har har blivit 50 kronor dyrare att besöka en akutmottagning och lagt på en tia för husläkarbesök.

Jobbigt att inte ha koll på sin egen politik, särskilt om man är riksdagsledamot. Men frågan är om detta inte blir jobbigast för de stackars eleverna på Tumba gymnasium, som kommer behöva se moderaten springa näck runt skolan. Lycka till i skolvalet i Tumba, Schulte!