Hem / Nyheter / Hotet ökar – inbrott hos Ung Vänster

Hotet ökar – inbrott hos Ung Vänster

23 april, 2008

Tidigt i morse blev Ung Vänster Storstockholms lokal på Södermalm återigen utsatt för vandalism. Hela nedre delen av dörren har sparkats sönder. Med all sannolikhet är det nazister som ligger bakom även detta dåd.

– Det är förfärligt, säger Seluah Alsaati, ordförande Ung Vänster Storstockholm. Det märks att rasisterna är på offensiven. Vi har blivit utsatta för attacker under en lång tid nu och det är väldigt obehagligt för våra medlemmar. Anledningen till att de ger sig på just oss är att vi bedriver ett intensivt antirasistiskt arbete. Attackerna har varit mycket organiserade och målet är givetvis att skrämma oss. Men trots allt det som hänt tänker vi aldrig låta oss tystas.

En mindre summa pengar blev stulet från lokalen och för att markera närvaro lämnades en stor stenklump på en av kontorsstolarna. Dådet måste ses i ljuset av en rad andra hädelser. I höstas blev en konsert som Ung Vänster Söder om Söder arrangerade attackerad av nazister, följden blev att fyra personer fick föras till sjukhus. För någon månad sedan blev en kurs som Ung Vänster Östermalm Lidingö Waxholm anordnade hemsökt av nazister och under en halvårs tid har lokalen på Södermalm blivit vandaliserad genom att avföring kletats på dörren.
Ida Gabrielsson som är förbundsordförande menar att hotet mot rörelsen måste börja tas på allvar.

– Vi är besvikna över att polisen inte gjort mer för att skydda våra medlemmars säkerhet, säger Ida Gabrielsson. Trots polisanmälning efter polisanmälning har inget seriöst gjorts för att få tag på dem som ligger bakom det här. Vi kräver att hotet mot vår organisation och hela den antirasistiska rörelsen börjar tas på allvar. Ifall inget görs förblir vår demokratiska rätt till att bedriva politiskt verksamhet hotad.

För mer information, kontakta:
Seluah Alsaati, 0762369987 eller [email protected]
Ida Gabrielsson, 0738241213 eller [email protected]