Hem / Pressmeddelanden / Inga fler trupper till Afghanistan!

Inga fler trupper till Afghanistan!

5 december, 2005

Imorgon fattar Sveriges riksdag ett avgörande beslut om Sverige ska skicka fler trupper till Afghanistan eller inte. Genom en verklighetsfrånvänd retorik vill förespråkarna för att fler svenska trupper ska gå hand i hand med amerikanska kolonisatörer, skymma undan debatten och vad detta egentligen handlar om.

– Detta handlar inte om det är rimligt eller inte att skicka fler svenska trupper till fredsbevarande uppdrag. Det här handlar om ifall vi vill skicka fler trupper på nykoloniala äventyr eller inte. Så kommenterar Ung Vänsters förbundsordförande Ida Gabrielsson det stundande riksdagsbeslutet.

– Undersökning på undersökning visar att en stor majoritet av svenska folket gör tummen ner för NATO och USA:s krigspolitik. Det regeringen nu gör tillsammans med alla riksdagspartier utom vänsterpartiet är ett tydligt närmande till krigsherrarna i Vita Huset. Det är klart att folkpartiet applåderar en sådan utveckling. Vi förutsätter nu att regeringen och miljöpartiet tar sitt ansvar för alliansfriheten och svenska folkets vilja, och inte skickar fler svenska trupper under NATO-befäl till Afghanistan. Trupperna ska tas hem – inte utökas, avslutar Ida Gabrielsson.

För mer information kontakta:
Ida Gabrielsson, Förbundsordförande Ung Vänster
Mobil: 073 824 12 13