Hem / Pressmeddelanden / Inget utegångsförbud – fram för en meningsfull fritid

Inget utegångsförbud – fram för en meningsfull fritid

24 januari, 2006

Idag har några vänsterpartister i Växjö i en debattartikel i Smålandsposten föreslagit att man ska införa utegångsförbud för ungdomar under 15 år efter kl. 23.00. I morse pratade Anders Mårtensson (vänsterpartist och ordförande i Socialnämnden i Växjö) i P1 om detta förslag. Han motsatte sig också att fritidsgårdarna skulle vara öppna till 23.00 på helger.

– Vad tycker Vänsterpartiet i Växjö är en lämplig sysselsättning för oss ungdomar? Om företelser som att vi spelar pingis fram till 23.00, dricker läsk under ordnade former samtidigt som vi spelar kort är för lösläppta? frågar sig Ung Vänsters ordförande Ida Gabrielsson.

– Nej, hårdare tag om Växjös vänsterpartister får bestämma. Kanske knyppling på kammaren eller på sin höjd ett parti Fia med Knuff med mor och far faller dom bättre i smaken? fortsätter hon.

– Anledningen till att ungdomar hänger ute på stan, handlar i grunden om bristen på en meningsfull fritid. Vi kräver fler och bättre fritidsgårdarna som en del av upprustningen för en meningsfull fritid för oss ungdomar, avslutar Ida.

För mer information, kontakta Ida Gabrielsson:
0738 24 12 13, [email protected]