Hem / Nyheter / Kommentar angående Villaägarna

Kommentar angående Villaägarna

24 augusti, 2006

Jonas LindbergDet har blivit en hel del uppståndelse sedan det blivit känt att Villaägarna i Stockholm fram till igår eftermiddag hade en högt uppsatt styrelsemedlem med grovt rasistiska åsikter. Det hela blev känt på grund av min egen mobilinspelning av ett samtal jag hade med personen, Bo Nylén, onsdagen den 22 augusti.

Det finns flera sätt att hantera frågan på. Uteslutning av Bo Nylén är en bra och drastisk åtgärd som Villaägarna vidtagit. Men mig veterligen handlar detta inte endast om ett enstaka tillfälle där någon enskild företrädare från Villaägarna har gått över gränsen.

Jag har stött på åsikterna förut i samma organisation, senast under Almedalsveckan då jag pratade med deltagare i demonstrationen mot fastighetsskatten som arrangerades i Visby. En aggressiv och nästan smått hotfull inställning till folk som har en annorlunda syn på fastighetsskatten (och alla andra skatter också tror jag) övergick snabbt i hat mot invandring hos dom som jag då samtalade med.

Likadant var det i onsdags under Villaägarnas demonstration i Stockholm. Trots att demonstrationen var mot fastighetsskatten (en fråga som fått oproportionerligt med utrymme i denna valrörelse) fick jag som företrädare för Ung Vänster lägga enorm tid på att diskutera invandringspolitik med ett flertal deltagare i demonstrationen.

En av dom mest talande diskussionerna dokumenterade jag med min mobiltelefon. Inspelningen kunde bara bli fyra minuter (på grund av min mobils begränsade minne) vilket ger en bra men inte heltäckande bild av diskussionen jag hade med Bo Nylén.

Själv har jag svårt att tro att detta var första gången Bo Nylén vädrade åsikter som dessa i ett sånt här sammanhang. Så rådet till Villaägarna blir utan tvekan; röj nu upp ordentligt med dom rasistiska åsikter som inte bara finns hos Bo Nylén!

Jonas Lindberg, vice ordförande Ung Vänster