Hem / Pressmeddelanden / Kontrakt och betyg betalar ingen skolpersonal!

Kontrakt och betyg betalar ingen skolpersonal!

2 juli, 2006

Kristdemokraterna presenterade idag en rapport kring hur utvecklingen mot att unga mår allt sämre kan brytas. Trots att man förefaller fullt medveten om den akuta resursbrist som finns i dagens skola är svaret från borgerligt håll betyg i ordning och uppförande och ett kontrakt där man som elev måste lova att inte göra något dumt.

– Det är självklart för alla, nu tydligen också kristdemokraterna, att de bristande resurserna i skolan ligger bakom många av de problem vi ser idag. Det absurda i deras förslag är att de tror att saker som betyg i ordning och uppförande är svaret, säger Ung Vänsters ordförande Ida Gabrielsson.

– Det finns ett tydligt svar på frågan om varför allt fler unga mår allt sämre, och det är inte bristen på kontrakt där man lovar att göra sina läxor – det svaret är bristen på en ordentlig satsning på den offentliga skolan, avslutar Ida Gabrielsson.

Rapporten är även kryddad med fantasifulla förslag kring hur unga, framförallt tjejer, ska kunna må bättre utanför skolan. Till exempel gäller det åldersgräns för medverkan i dokusåpor och olika typer av "värderingsöverföring".

– Borgarna verkar vara beredda att ta till vilka medel som helst för att dölja att de inte har någon som helst vilja att satsa resurser som kommer oss unga till del. För unga tjejer är det oerhört viktigt med till exempel offentliga ungdomsmottagningar och feministiskt självförsvar i skolan, verkliga och nödvändiga satsningar som de borgerliga ägnar sig åt att bekämpa, avslutar Ida Gabrielsson.

För mer information, kontakta:

Ida Gabrielsson, ordförande Ung Vänster, 0738-24 12 13
Joel Phalén, informationsansvarig, 070 – 666 98 97
Jonas Lindberg, vice ordförande Ung Vänster, 070 – 400 34 13