Hem / Pressmeddelanden / Ung Vänster “firar” 4 juli med kritisk rapport

Ung Vänster “firar” 4 juli med kritisk rapport

3 juli, 2006

Idag infaller USA:s nationaldag, under den pågående Almedalsveckan i Visby. I samband med Ung Vänsters deltagande i denna släpps en rapport om den svenska utrikespolitikens kursändring. Bara under den senaste veckan har situationen ställts på sin spets, menar Ida Gabrielsson, ordförande för Ung Vänster:

– De senaste händelserna i Palestina aktualiserar på ett brutalt sätt behovet av en självständig och värdig svensk utrikespolitik. Numera är det väldigt tydligt att den svenska regeringen såväl sluter upp bakom USA:s krigspolitik, som visar en förbluffande flathet i frågan om palestiniernas rätt till ett värdigt liv.

– Ett exempel på detta är att Göran Persson valde att inte beröra situationen i Palestina med ett ord under sitt tal här i Visby, trots att situationen är mer än akut just i dagarna, säger Ida Gabrielsson.

I samband med att Ung Vänster släpper rapporten, "Dags för en värdig utrikespolitik", så kommer en paneldebatt om utrikespolitiken att arrangeras. I panelen kommer Ida Gabrielsson att debattera med Fredrik Malm som är ordförande i Liberala Ungdomsförbundet samt en representant från SSU.

Du kan ladda ner rapporten här.

För mer information kontakta följande personer på plats i Almedalen:

Ida Gabrielsson, ordförande Ung Vänster.
Tfn: 073- 824 12 13
Joel Phalén, informationsansvarig.
Tfn: 070- 666 98 97
Jonas Lindberg, vice ordförande Ung Vänster. Tfn: 070- 400 34 13