Hem / Pressmeddelanden / Nato inte välkomna i Göteborg

Nato inte välkomna i Göteborg

11 maj, 2007

3000 demonstranter samlades idag för att protestera mot NATO:s fartygsbesök i Göteborg. Mellan den 10 och 13 maj lägger 43 fartyg till i Frihamnen i Göteborg inför övningen Noble Mariner. Det är en övning för NATO:s nya snabbinsatstyrka NRF (Nato Response Force). Demonstrationen arrangerades av nätverket "Nato inte välkomna", som består av ett trettiotal organisationer.

-Idag har vi framförallt visat att NATO inte är välkomna i Göteborg och att vi är många som vill slå vakt om svensk alliansfrihet, säger Thaher Pelaseyed ordförande för Ung Vänster Göteborg och Bohuslän, en av demonstrationens arrangörer.

-Andelen NATO-motståndare är fortfarande mer än dubbelt så stor som andelen NATO-anhängare i Sverige. Det är tydligt att syftet med NATO:s besök är att i tysthet försöka föra Sverige närmare Nato, fortsätter Pelaseyed.

-Demonstrationen idag visar på vilket stort folkligt motstånd det finns mot ett svenskt NATO-medlemskap. NATO är en aggressiv militärallians och vi kommer att fortsätta protestera, inte bara mot NATO:s närvaro, utan också mot den borgerliga regeringen som i tysthet intensifierar Sveriges glidning in i en militärpakt, avslutar Pelaseyed.

För mer information kontakta:
Thaher Pelaseyed 0733-794347