Hem / Pressmeddelanden / Ung Vänster håller riksting

Ung Vänster håller riksting

14 maj, 2007

Torsdag den 17 maj inleds Ung Vänsters riksting på Folkets Hus i Herräng. Över 200 vänsteraktivister från hela landet kommer att samlas för att dra igång en antirasistisk kampanj och slå fast förbundets politiska ställningstaganden. Under fyra dagar ska rikstinget bland annat behandla ett antirasistiskt och ett utbildningspolitiskt program.

-Vi räknar med tre dagar späckade av spännande politiska diskussioner både i och utanför rikstingssalen, säger Ung Vänsters ordförande Ida Gabrielsson.

Under fredagen kommer Ung Vänsters nya kampanj "Stoppa rasismen" att lanseras. Bland annat kommer en paneldiskussion på temat islamofobi att anordnas.

-Det har skett en mycket obehaglig förändring av samhällsklimatet både i Sverige och internationellt. Muslimer och invandrare används som murbräcka mot våra löner, fackliga rättigheter och den personliga integriteten. Ett exempel på det är att SÄPO vill åsiktsregistrera muslimska skolungdomar eftersom de anses vara potentiella terrorister, fortsätter Ida Gabrielsson.

– Under rikstinget kommer vi att samla kraft och vässa argumenten. Vi är många som förlorar på rasismen. När fler och fler rasistiska förslag blir verklighet påverkas i slutändan alla, avslutar Ida Gabrielsson.

Press är välkommen att besöka rikstinget från torsdag 17 maj 16.00 då tinget invigs.

Här kan du ladda ned rikstingshandlingar:
Dag- och arbetsordning
Förbundsstyrelsens förslag till antirasistiskt program
Motioner och motionssvar antirasistiskt program
Förbundsstyrelsens förslag till utbildningspolitiskt program
Motioner och motionssvar utbildningspolitiskt program

För mer information kontakta:
Ida Gabrielsson, ordförande 0738-241213