Hem / Pressmeddelanden / Ny förbundsordförande föreslagen

Ny förbundsordförande föreslagen

12 oktober, 2005

Ung Vänsters valberedning har enats om att föreslå Ida Gabrielsson till ny förbundsordförande efter Tove Fraurud.

– Vi är väldigt glada att en kunnig och engagerad ledare som Ida ställer upp till ordförandeposten, säger Petteri Louhema, valberedningen. Hon har stark förankring i rörelsen och goda förutsättningar att leda förbundet i det kommande valarbetet, säger han.

Ida Gabrielsson är idag vice förbundsordförande, förbundsstyrelseledamot och ordförande i förbundets feministiska utskott. Hon är 23 år och bor i Sandviken där hon är aktiv i både Ung Vänster och vänsterpartiet. Hon har varit distriktsordförande i Ung Vänster Gävleborg och sitter i distriktsstyrelsen för Vänsterpartiet.

Ida Gabrielsson har läst på komvux för att få gymnasiekompetens och vikarierar just nu som oppositionsråd för vänsterpartiet. Hon har periodvis nedsatt arbetskapacitet till följd av en muskelsjukdom, men valberedningen tror inte att det kommer att äventyra ordförandeskapet.

Ida Gabrielsson själv tar uppdraget på stort allvar.
– Att få leda Sveriges starkaste revolutionära ungdomsförbund är en stor utmaning, säger hon. Tillsammans med den övriga förbundsledningen hoppas jag kunna ta förbundet ur svackan.

Valberedningens övriga förslag inför kongressen 20-23 oktober i Lidköping (de la Gardieskolan) är ännu ej klara.

För mer information kontakta:
Ida Gabrielsson, föreslagen ordförande: 073-824 12 13
Petteri Louhema, valberedningen: 070-889 19 16

Ung Vänsters förbundscentral: 08-654 31 00
(även angående andra frågor som rör kongressen)

Läs mer på www.flamman.se