Hem / Pressmeddelanden / Nyvalda vice ordföranden i Ung vänster

Nyvalda vice ordföranden i Ung vänster

11 juni, 2007

På Ung Vänsters förbundsstyrelsemöte i helgen valdes förbundets verkställande ledning som utses en gång om året. Till ny 1:a vice ordföranden valdes Elisabeth Biström Risslén från Umeå och till ny 2:a vice ordförande valdes Thaher Pelaseyed från Göteborg. Elisabeth är 24 år gammal och studerande, hon har tidigare varit distriktsordförande i Ung Vänster Västerbotten. Thaher är 27 år gammal och studerande, han är även distriktsordförande för Ung Vänster Göteborg och Bohuslän.

Båda har suttit i förbundsstyrelsen sedan 2005 och båda ser framförallt fram emot att jobba med Ung Vänsters nystartade kampanj "Stoppa rasismen".

-Kampanjen behövs verkligen, man kan se hur rasismen allt mer normaliseras. Invandrare hänvisas till en låglönemarknad. Den borgerliga regeringen vill att vi ska acceptera jobb som skoputsare och pigor hemma hos rika människor. Ung vänster kräver ett stopp för blatterean som pågår på den svenska arbetsmarknaden, säger Thaher Pelaseyed 2:e vice ordförande.

Elisabeth Biström Risslen fortsätter:
-Det handlar också om att jobba mot en omänsklig utrikespolitik. Sverige skickar soldater och säljer vapen till krig i andra länder. Krig som genomförs med en rasistisk argumentation, en argumentation som man även riktar mot invandare i Sverige.

-Terrorhotet används som förevändning för att i snabb takt öka kontrollen och övervakningen av vanliga människor. Vi kräver en utrikespolitik som står upp för människovärdet, avslutar Elisabeth Biström Risslén 1:a vice ordförande.

Dessa personer omvaldes till Ung Vänsters verkställande utskott:
Ida Gabrielsson, förbundsordförande
Ida Regin, förbundssekreterare
Nosshi Dadgostar, förbundskassör
Anna Herdy
Jonas Lindberg

För mer information kontakta:
Ida Gabrielsson, ordförande 0738-241213
Elisabeth Biström Risslén, 1:a vice ordförande 070-2038204
Thaher Pelaseyed, 2:a vice ordförande 0733-794347