Hem / Pressmeddelanden / Phalén kräver ministerpost

Phalén kräver ministerpost

24 september, 2002

Joel Phalén, förbundskassör för Ung Vänster och ledamot av förbundsstyrelsen samt verkställande utskottet, kräver nu minst en ministerpost för att stödja en eventuell socialdemokratisk regering. Annars hotar han att istället börja tycka om kristdemokraterna, folkpartiet och centern. I detta läge kommer han även att passivt tycka om moderaterna.

– Minst en ministerpost tycker jag är rimligt med tanke på att jag väldigt gärna vill bli minister, kommenterar Phalén.

Joel Phalén har fått ett bud av (s), som han nu bestämt avvisar. Det innehöll nämligen ingen ministerpost. De uppenbara skillnaderna i politisk uppfattning mellan honom själv och exempelvis kristdemokraterna och folkpartiet viftar han bort, och menar att det nog mycket väl skulle gå att samarbeta. Exempelvis skulle Alf Svensson kunna få ha hand om familjepolitiken och Lars Leijonborg få bli statsminister, eller varför inte integrationsminister. Själv vill han gärna bli vilken minister som helst.

– Jag är väldigt enig bakom kravet att kolla var jag bäst kan få stöd för det jag tycker. Allt annat vore tjänstefel. Dessutom vill jag väldigt gärna bli minister. Vi har bildat lite arbetsgrupper dessutom, jag och de flesta partier, berättar han.

Phalén tror inte mittenalternativet är det bästa alternativet, men när förhandlingarna ändå pågår om regeringsbildande har han inte haft något annat val i egenskap av ministerwannabe än att förhandla för en eventuell medverkan i regering. Hittills har han möts av enbart arrogans och kalla handen av socialdemokraterna, med kontrasten av mittenpartiernas samarbetsvilja.

– Visserligen tycker jag – eller har i alla fall tidigare sagt – att Alf Svenssons familjepolitik är medeltida och att Lars Leijonborg förde fram rasistiska åsikter i valrörelsen. Men det är gammaldags och förlegat att koncentrera på politikens innehåll. Höger-vänsterskalan är en produkt av industrisamhället. I det gröna, postmoderna samhället är det istället annat som är viktigt. Jag menar att alla som vill måste kunna bli ministrar. Eller i alla fall att jag måste bli det.

– En ministerpost, minst, tycker jag är rimligt. Man bör ju betänka, att jag trots allt väldigt gärna vill bli minister. Jag är väldigt enig bakom kravet att kolla var jag bäst kan få stöd för det jag tycker. Allt annat vore tjänstefel, avslutar Phalén.

För mer info kontakta Joel Phalén på 070-3035073 eller 08-6543100.