Hem / Pressmeddelanden / (s)ka(m) på er!

(s)ka(m) på er!

7 april, 2005

Socialdemokraterna och moderaterna har befäst järnaxeln i svensk flyktingpolitik. Genom att i riksdagen rösta emot förslaget om att ge apatiska flyktingbarn uppehållstillstånd i Sverige har en gräns för regeringens redan repressiva flyktingpolitik passerats.

Barn som helt tappat motivationen att leva, som spenderar dagarna i ända genom att stirra i tak eller i väggar, och som måste sondmatas för att överleva, är tydligen inte apatiska på riktigt enligt migränminister (migrationsminister) Barbro Holmberg. Istället skulle barnen simulera ett tillstånd som enligt all forskning inte går att simulera. Samma minister har också uttryckt att en humanitär katastrof skulle uppstå om uppehållstillstånd beviljades till dessa barn. Det är uppseendeväckande att Sveriges migrationsminister är så djupt okunnig och ointresserad av att ändra kurs mot en mer human flyktingpolitik. Vad som är en humanitär katastrof är den svenska flyktingpolitiken, och inget annat. Arkitekterna bakom taggtråden runt Sverige är inte Ny Demokrati eller Sverigedemokraterna.

Det är moderaterna och socialdemokraterna som ingått ett heligt äktenskap i att institutionalisera en djupt rasistisk flyktingpolitik. Moderaterna och socialdemokraterna har ställt sig bakom det rasistiskt anstrukna transportörsansvaret. Man har medvetet fördröjt nedläggningen av utlänningsnämnden. Man har avvisat nollställning- sk amnesti. Man avslår förslag om att förbättra den organiserade verksamheten vid flyktingförläggningar. Och nu senast förvägrar man barn som tappat förmågan och viljan att leva från att stanna i Sverige och kunna börja bli friska.

Därmed har ytterliggare en spik satts i kistan och ytterliggare ett stängsel rests mot de flyktingar vill söka fristad i Sverige.