Hem / Pressmeddelanden / Släng centerns ”ungdomspaket” i papperskorgen!

Släng centerns ”ungdomspaket” i papperskorgen!

2 februari, 2006

På dagens DN-debatt går centerledaren Maud Olofsson ut och kräver att alla ungdomar upp till 26 år ska undantas från Lagen om anställningsskydd (LAS) som ett led i ”ett paket för att minska ungdomsarbetslösheten”. Maud Olofsson säger att hon är orolig för ungdomsarbetslösheten också för att hon har barn.

– Förslaget från Maud är helt vansinnigt, konstaterar Ida Gabrielsson, förbundsordförande för Ung Vänster. Centerns ”ungdomspaket” innebär att ungdomar upp till 26 år ska kunna avskedas med omedelbar verkan utan saklig grund. Det betyder i praktiken att de som är bäst polare med chefen är de som mest sannolikt får behålla jobbet men för alla oss inte är med i samma seglarklubb som chefens ungar, är centerns förslag helt värdelöst, försätter Ida Gabrielsson.

Men centerns märkligaste slutsats är att det är anställningstryggheten som skapar ungdomsarbetslösheten.

– Maud Olofsson kanske skulle kunna förklara varför arbetslösheten är högre i de yrkeskategorier där anställningstryggheten är som sämst och otrygga anställningar som vanligast? undrar Ida Gabrielsson.

Maud har uppenbarligen noll koll på hur situationen på arbetsmarknaden är för oss unga idag. Att utnyttja oss för att underminera anställningstryggheten är att skapa ett b-lag, i ordets rätta bemärkelse, på arbetsmarknaden.

För mer information, kontakta Ida Gabrielsson:
0738 24 12 13, [email protected]