Hem / Nyheter / Socialistiskt Forum

Socialistiskt Forum

21 november, 2007

I helgen, 24-25 november, anordnas Socialistiskt Forum på ABF-huset, Sveavägen 41 i Stockholm. Det är ett öppet forum för vänstern och arbetarrörelsen innehållande debatt, samtal, politisk poesi, fest, musik, konst, facklig strategi, revolution 90 år!, antirasism, feminism, förnyelse av vänstern, socialism m.m. I år finns över 90 olika arrangemang att välja bland. Ung Vänster deltar naturligtvis med seminarier och feministiskt självförsvar. Det är fri entré som gäller. Välkomna!

Ung Vänsters arrangemang på forumet:

Lördag, 13.00-14.30, Kungsholmsrummet 4tr
Vem är egentligen terrorist?
Den 11 september blev startskottet för det av den amerikanska krigsmakten initierade "kriget mot terrorismen". Men vad är egentligen syftet? Med kriget mot terrorismen som motiv har svenskar blivit skickade till krig, antiterrorlagar upprättats och säkerhetspolisen har siktat in sig på muslimska ungdomar – potentiella terrorister. Vad händer när vi lever i det ständiga undantagstillstånden och hur hanterar vi rädslans retorik? Vi diskuterar misstänkliggörande, avhumanisering, islamofobi och dess effekter.
Medverkande: Kalle Larsson riksdagsledamot (v), Sveriges Unga Muslimer, Anna Wigenmark MR-jurist från Svenska Helsingforskommittén för mänskliga rättigheter, Ida Gabrielsson ordförande Ung Vänster 
Arr: Ung vänster

Lördag, 17.00-18.30, Foajéscenen 4tr
Vad krävs för ett maktskifte?
Panelsamtal om bakgrunden till borgerlighetens parlamentariska maktskifte och om vad som krävs av oss för att få till stånd en förändring.
Medverkande: Ali Esbati och Anna Sjödin
Samtalsledare: Axel Björneke, red. Frihet
Arr: SSU och Ung vänster

Lördag, 14.30-17.00, Skarpnäcksrummet 4tr
Workshop (separatistisk): Feministiskt självförsvar
Vi har tröttnat på att vi som tjejer ska gå omkring rädda och ständigt behöva begränsa våra livsutrymmen. Har du också det? Kom i så fall på vårt pass i feministiskt självförsvar! Feministiskt självförsvar handlar om att ta tillbaka makten över sin kropp och sitt liv.
Arr: Ung vänster Storsthlm

Läs mer på http://www.abfstockholm.se/ eller beställ program på [email protected], telefon 08-453 41 00