Hem / Pressmeddelanden / Ta en titt på verkligheten, Littorin

Ta en titt på verkligheten, Littorin

26 april, 2010

Idag gick arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin ut med förslag om hårdare krav på unga, för att minska den höga ungdomsarbetslösheten. Ett av Littorins förslag handlar om att ställa högre krav på aktivitet vid socialbidragsutbetalning.

– Littorin pratar om att unga spelar tv-spel och går på socialbidrag. Det är magstarkt av en så kallad arbetsmarknadsminister att ta sig ton när han själv inte gör sitt jobb. Regeringen har valt att lata sig och sänka skatten för de rikaste istället för att skapa arbetstillfällen, säger Ida Gabrielsson, ordförande för Ung Vänster.

Littorin vill också införa fler morötter och menar att det måste löna sig mer för de unga att gå till Arbetsförmedlingen. Men av de 50 000 som var inskrivna i regeringens ungdomsgaranti i februari i år var det bara 11 % som fick praktik eller utbildning genom arbetsförmedlingen. 

– Regeringen har kraftigt skurit ner på meningsfulla arbetsmarknadsåtgärder för ungdomar. Ung Vänster kräver att unga ges rätt till jobb efter gymnasiet, det behövs en politik för full sysselsättning . Sätt igång med att bygga järnväg, bostäder och anställ fler inom välfärden istället för att svamla om tv-spelande ungdomar.

 

För mer information, kontakta pressekreterare Hanna Cederin på 0762 478 321 eller [email protected]