Hem / Pressmeddelanden / Ta tillbaka bussarna från rasisterna!

Ta tillbaka bussarna från rasisterna!

26 oktober, 2005

Under veckan har återigen Malmös busschaufförer tvingats stå ut med propaganda från ett rasistiskt parti på sin arbetsplats och Malmös många pendlare tvingas sitta och titta på fyra leende gubbar som vill kasta ut muslimer från Skåne.

Ung Vänster Skåne kräver av Skånetrafiken att ta bort propagandan från stollepartiet – Skånes Självständighetsparti (SSP). Ett parti som driver krav på ett självständigt och islamfritt Skåne år 2011 och som man sen vill ansluta till NATO och EU. Dessutom propagerar Carl P Herslow, ordförande i Skånepartiet i Malmö för 10 timmars arbetsdag med bibehållen lön. Allt detta kommer från samma gubbar som den borgerliga alliansen samarbetade med i Region Skåne för att ha makten 1998-2002.

– Ung Vänster kommer nu gå ut med en massa flygblad för att se till att trycka på regionledningen så de plockar bort rasisternas propaganda, säger Kenny Hjälte Ombudsman för Ung Vänster.

Av Malmös busschaufförer har 70 procent invandrarbakgrund. När Sverigedemokraterna hade sin reklam uppe på bussarna under föregående år utlöstes en stor folkstorm mot den rasistiska propagandan man utsattes för, en folkstorm som resulterade i att Skånetrafiken tvingades ta bort reklamen. Men nu tvingas man alltså vad med om samma senore ännu en gång.

– Att man ska tvingas jobba på ett ställe där man måste köra runt med propaganda från ett parti som vill kasta ut ens jobbarkompis eller en själv ser Ung Vänster Skåne som ett arbetsmiljöproblem, fortsätter Hjälte.

Nu har de gått ett steg för långt, borgarna kanske kan samarbeta med dessa stollar men vi vill ta tillbaka bussarna från rasisterna och göra dem till en rasistfri zon. Det är det minsta som man kan kräva under sin bussresa eller en dag på jobbet.

– När SSP kastat ut alla muslimer, är det kanske dags att Herslow skaffar sig ett riktigt jobb? Om de får som de vill kommer det finnas jobb som busschaufför för honom, avslutar Kenny Hjälte.

Ung Vänster Skåne kräver att Skånetrafiken tar sitt ansvar och plockar bort rasistpropagandan!

Presskontakt:
Kenny Hjälte, Ombudsman Ung Vänster, 0706-65 91 23