Hem / Pressmeddelanden / Tony vågade – vågar du Göran?

Tony vågade – vågar du Göran?

20 april, 2004


Nu har också Storbritannien meddelat att man ska folkomrösta om EU:s konstitution. Snart följer Frankrike efter. Sedan tidigare har Tjeckien, Danmark, Irland, Luxemburg, Holland, Portugal och Spanien meddelat att de ska ha folkomröstningar. Nu är det hög tid att också Göran Persson och den svenska regeringen tänker till och erkänner folkets rätt att ta ställning till EU:s konstitution.

– Göran Persson är rädd för ännu ett nederlag eftersom han uppenbarligen inte har folket med sig i byggandet av Europas Förenta Stater. Men just därför måste han faktiskt fråga folket innan han går vidare, menar Tove Fraurud, förbundsordförande i Ung Vänster.

Göran Persson har tidigare meddelat att han menar att riksdagen ska ta svåra beslut av det här slaget. Något som Tove reagerar hårt på.

– Göran Persson vet mycket väl att riksdagsvalet 2002 inte handlade om EU:s framtid. Vi visste inte ens vad förslaget till konstitution skulle innehålla då, säger hon. Det är helt orimligt att påstå att dagens riksdag är representativ för svenska folket i just denna fråga och därför är en folkomröstning självklar.

Ung Vänster driver tillsammans med vänsterpartiet och många andra organisationer en namninsamling för en folkomröstning. Förutom klassiskt namninsamlande på gator och torg kan man också skriva under namninsamlingen på Internet på folkomrostning.nu

För mer information kontakta
Ung Vänsters förbundscentral: 08-654 31 00
Tove Fraurud: 070-799 16 51