Hem / Nyheter / Tillsammans stoppar vi borgaralliansen

Tillsammans stoppar vi borgaralliansen

5 januari, 2006

Vänsterpartiet håller just nu kongress i Göteborg. En delegation bestående av Ida Gabrielsson, förbundsordförande, Ida Regin, förbundssekreterare och Jonas Lindberg, vice ordförande, gästar kongressen.

Ida Gabrielsson höll på fredagseftermiddagen en hälsning till kongressen. Hon sa sig vara övertygad om att vänstern kommer att stoppa alliansens planer på regeringsmakt och gå stärkt ur valrörelsen. Hon gav också å hela ungdomsförbundets vägnar ett löfte om att slita hårt i valet och inte ge vika.

Ida Gabrielsson gav en målande bild av hur man ibland kan drabbas av missmod och en känsla av maktlöshet när man ser orättvisorna i samhället. Hennes budskap var att den känslan också är en styrka. Trots att vänsterpartiets opinionssiffror sviktat menar hon finns det ett starkt stöd för en tydlig vänsterpolitik, en politik som tar ställning för vanligt folk.

– Det är viktigt att minnas att det finns många som oss, sa hon. Vi måste sätta ord på den frustration som många människor känner och upplever.

Ida Gabrielsson uppmärksammade också det mediadrev som hon menade ger en förljugen bild av vår rörelse.

– Det är inte speciellt förvånande att vi utsätts för angrepp, det har hänt förut. Men när hetsen underblåses av personer som kallar sig kamrater så känns det tyngre, sa hon.

Läs Idas hälsning här

Lyssna på Idas hälsning här