Hem / Nyheter / Ung Vänster deltar på Arvikafestivalen

Ung Vänster deltar på Arvikafestivalen

2 juli, 2009

 

Ung Vänster på Arvikafestivalen

Under Arvikafestivalen det här veckoslutet kommer Ung Vänster att närvara för att träffa festivaldeltagare och prata politik. Nedan finns ett program för vad som händer i Ung Vänsters tält under dagarna.

Detta händer i Ung Vänsters tält

Ung Vänsters tält är bemannat mellan kl 11.00 och 23.00 varje dag under festivalen. I tältet ordnas aktiviteter som folkomröstningar, frågesporter och tävlingar och besökarna får en chans att diskutera politik med Ung Vänster-aktivister. Man kan också komma för att läsa ungdomsmagasinet Röd Press och dricka ett glas saft i värmen.

Torsdag

Temat för dagen är fildelning. På plats i tältet finns, David Öborn, redaktör för ungdomsmagasinet Röd Press. Kom och diskutera och samtala kring kultur, internet och fildelning.

Dagens folkomröstningsfråga lyder:

Ska det vara tillåtet att fildela för privat bruk?

Fredag

Temat för dagen är ungdomsrean på arbetsmarknaden. På plats i tältet finns Stefan Lindborg, ledamot av Ung Vänsters förbundsstyrelse och fackliga utskott. Han kan svara på frågor kring högerregeringens hetsjakt på ungdomar.

Dagens folkomröstningsfråga lyder:

Ska man ha lägre a-kassa om man blir arbetslös bara för att man är under 25?

Lördag

Temat för dagen är sorteringsskolan. I tältet kan du bland annat träffa Malin Persson, ombudsman för Ung Vänster Göteborg och Bohuslän som arbetat i kampanjen "Vem tjänar på sorteringsskolan?".

Dagens folkomröstningsfråga lyder:

Ska privata skolor få göra vinst?

För mer information

David Öborn, festivalgeneral, 0736-783425

Stefan Lindborg, Arvikaansvarig, 0704-591695