Hem / Pressmeddelanden / Ung Vänster drar igång året i Motala!

Ung Vänster drar igång året i Motala!

1 januari, 2007

Över 200 Ung Vänstermedlemmar samlas i dagarna för att rivstarta ett nytt år av hårt politiskt arbete. Mellan den 3 och 6 januari intar de unga vänsteraktivisterna Motala, för att lära sig mer och förbereda sig för det kommande årets verksamhet.

– Veckokursen i Motala är en årlig tradition som samlar Ung Vänsteraktivister från hela landet till fyra dagar av innehållsrika föredrag och diskussioner, säger Ida Gabrielsson, förbundsordförande i Ung Vänster.

– Vi ska bli ettriga festförstörare och få glädjeyran hos unghögern att blekna genom protester mot nedskärningar och privatiseringar och genom ett stenhårt arbete för ett fritt Palestina, fortsätter Ida Gabrielsson.

På det fullspäckade schemat finns bland annat pass om lokalt politiskt arbete, mediearbetet i klubben och internfeministiskt arbete. Parallellt med kursen kommer det också att hållas en utbildning för blivande instruktörer i feministiskt självförsvar.

– Tjejers livsutrymme begränsas varje dag. Eftersom vi vill att tjejers ställning ska stärkas och att samhället ska bli jämställt på riktigt och inte bara på pappret, så arbetar vi med feministiskt självförsvar. Vi utbildar instruktörer från nästan hela landet, avslutar Ida Gabrielsson.

För mer information kontakta;
Ida Gabrielsson, förbundsordförande, 0738-24 12 13
Ida Regin, förbundssekretare, 0730-42 41 87