Hem / Pressmeddelanden / Ung Vänster i Palestina: Vänsterpartiet och Ung Vänster möter fredsrörelsen i Palestina och Israel

Ung Vänster i Palestina: Vänsterpartiet och Ung Vänster möter fredsrörelsen i Palestina och Israel

22 juli, 2002

På onsdag anländer en delegation från vänsterpartiet till Israel. I delegationen ingår bland andra riksdagsman Kalle Larsson och Ung Vänsters ordförande Ali Esbati. Gruppen ska under en vecka träffa partier och organisationer för att se vilka möjligheter det finns att ge stöd åt de krafter som vill få parterna tillbaka till förhandlingsbordet.

– Vi hoppas med den här resan kunna ge vårt bidrag till en fredsprocess i Mellanöstern, säger Amelia Morey-Strömberg, internationellt ansvarig i partistyrelsen. Vänsterpartier och folkrörelser i Palestina och Israel behöver allt tänkbart stöd just nu.

– På båda sidor av konflikten finns det en civilbefolkning och partier som vill få förhandlingar till stånd och som kräver respekt för FN:s resolutioner. Vi vill synliggöra dessa krafter.

Delegationen kommer att träffa följande organisationer: PPP, Palestinian Peoples Party, Palestinier för fred, Palestinska regeringsrepresentanter, Kommunistpartiet i Israel, Women for a juste peace, Women in black, Betselem, människorättsorganisation, Mahson Watch, Israeliska kvinnor som ser till att MR respekteras vid checkpoints, Bat Shalom, den israeliska sidan av Jerusalem Link, m fl.

Deltagare i delegationen:
Amelia Morey-Strömberg, partistyrelseledamot, delegationsledare, 0704-140 133 (t o m 24/7.)
AnnMarie Ogalde, internationell sekreterare, 0705-13 80 37
Kalle Larsson, riksdagsledamot
Ali Esbati, Ung Vänsters ordförande
Telefon i Israel, Hotell Meridian, Jerusalem: 00972-2-6285212

För mer information, kontakta Matti Kataja,
informationssekreterare vänsterpartiet 0709-28 30 10,
[email protected]