Hem / Pressmeddelanden / Ung Vänster inleder sommaren på Sweden Rock Festival!

Ung Vänster inleder sommaren på Sweden Rock Festival!

8 juni, 2005

Festivalsommaren i Sverige har nu startat med Sweden Rock Festival i Sölvesborg. Självklart finns Ung Vänster på plats för att diskutera politik, sprida material och hänga med festivalbesökarna. I fokus står den dagsaktuella kampanjen ”Ta det tillbaka”som är ett svar på den pågående privatiseringsvågen över Sverige, ett sätt att säga: Nog nu!

– Vi har tröttnat på att privata företag tjänar pengar på våra gemensamma tillgångar, på vår skola, sjukvård och kollektivtrafik. Privata företag har som enda mål att göra vinst, den vinsten får vi bekosta med höjda priser på el, brutala arbetsvillkor och sämre sjukvård. Det räcker nu – det måste bli ett totalstopp på privatiseringarna, men det är också dags att ta tillbaka det som redan tagits ifrån oss! Välfärdsslakten måste stoppas genom ett gemensamt ägande för gemensam nytta, dags att ta det tillbaka! säger Ung Vänsters ordförande Tove Fraurud.

– Politik är inget som enbart förekommer bakom stängda dörrar i Stockholm eller Bryssel. Ung Vänster består av vanliga ungdomar som har tagit ställning. Politik är något som vi alla är delaktiga i och påverkas av, därför är det viktigt att alla också diskuterar och tar ställning, säger Robert Nilsson från Malmö, som finns på plats vid Sweden Rock Festival.

Ung Vänster kommer att finnas med på de flesta av Sveriges stora sommarfestivaler runt om i landet, bland annat Hultsfred-, Arvika- och Emmabodafestivalen. Vill du träffa Ung Vänster är närmaste festival ett bra ställe att leta på!

Ung Vänster önskar alla en fin och solig festivalsommar!

För mer information:

Kontakt på plats i Sölvesborg – Robert Nilsson: 070-14 48 272
Förbundsordförande Tove Fraurud: 070-799 16 51
Festivalansvarig Ung Vänster – Eveliina Sinisalo: 070- 432 84 84