Hem / Pressmeddelanden / Ung Vänster intar Eskilstuna

Ung Vänster intar Eskilstuna

25 maj, 2006

Fredag 26 maj 14.00 kommer Ung Vänster att hålla torgmöte på fristadstorget i Eskilstuna. Tal kommer att hållas av Ida Gabrielsson, ordförande Ung Vänster. Samtidigt kommer ett 100-tal Ung Vänster medlemmar att finnas i hela stan för att sprida förbundets valmaterial.

– Vi är många som är trötta på privatiseringar och försämringar. Nedrustning och välfärdsslakt har lett till en osäker tillvaro. Men vi vägrar hålla tyst – nu gäller det att rusta upp och ta det tillbaka. Vi går ut i valrörelsen med uppmaningen att ta ställning och kräva sin rätt, säger Ida Gabrielsson.

Efter torgmötet kommer ett valseminarium anordnas på S:t Eskils gymnasium under rubriken ”Ung Vänsters roll i valrörelsen – en historisk tillbakablick” med före detta förbundsordförandena Ali Esbati och Jenny Lindahl Persson samt tidigare förbundssekreterare Kalle Larsson.

– Ung Vänster har spelat en stor roll under de senaste valrörelserna. Antalet förstagångsväljare som väljer Vänsterpartiet har stadigt ökat de senaste valen. Men ännu viktigare är att fler unga tagit ställning och organiserat sig för sin rätt, säger Jenny Lindahl Persson numera informationschef för Vänsterpartiet.

Ung Vänsters riksting invigs 25 maj kl 15.00 på S:t Eskils gymnasium i Eskilstuna. Tinget avslutas på söndagen. Hela programmet går att hitta på www.ungvanster.se/riksting2006

För mer information kontakta

Nooshi Dadgostar, pressansvarig, 073-6694991