Hem / Pressmeddelanden / Ung Vänster intar Hultsfred

Ung Vänster intar Hultsfred

15 juni, 2004

Att Ung Vänster deltar på Hultsfredsfestivalen är numera något av en institution. Vårt tält är tältet där man träffar vänsterfolk, diskuterar socialismen halva natten och köper de snyggaste t-shirtarna och smartaste böckerna. Missa inte!

Ung Vänsters ordförande Tove Fraurud kommer självklart finnas på festivalen:

»På årets festival lanserar vi vår kampanj “Ta ingen skit”, för ungdomars rätt på arbetsmarknaden. Vi kommer sprida vårt material, informera om vilka rättigheter man har på jobbet och uppmana alla att inte ta någon skit från oschyssta arbetsgivare« säger Tove.

Tove kommer också vara en av instruktörerna på Ung Vänsters kurser i feministiskt självförsvar, som arrangeras för fjärde året i rad. Kurserna hålls varje dag kl. 13.00 vid “Udda Scenen”. Kursen pågår i 1 timme och tar upp hur man kan använda sitt kroppsspråk och sin röst för att försvara sig, men visar också några enkla slag och sparkar man som tjej kan använda sig av om man riskerar att bli utsatt för övergrepp.

»Festivaler känns extra viktiga att vara ute på med våra kurser. Tyvärr är det ett faktum att flera tjejer varje år blir våldtagna eller utsätts för andra typer av övergrepp på festivaler. De som gått våra kurser kan känna sig lite mer säkra när de vandrar hem till tältet mitt i natten. Vi säger åt tjejer att aldrig acceptera att någon gör något mot oss som vi inte gillar och visar hur man kan försvara sig« säger Tove.

Vänsterpartiets förra ordförande Gudrun Schyman och nuvarande ordförande Lars Ohly kommer också besöka Ung Vänsters tält. Lars Ohly kommer delta i en utfrågning i Ung Vänsters soffa som leds av Ung Vänsters vice ordförande Anna Morvall. Då är det öppet för alla att ställa frågor till den nya partiledaren om alltifrån fotbolls-EM till kommunism.

Till sist avslutas festivalen traditionsenligt med Internationalen utanför vårt tält.

Hålltider:
Feministiskt självförsvar – varje dag kl 13.00, samling “Udda Scenen”.

Gudrun Schyman besöker Ung Vänsters tält – lördag kl. 20.00

Lars Ohly besöker Ung Vänsters tält – lördag kl 21.00

Internationalen – lördag kl 24.00

För frågor kontakta:

Tove Fraurud, ordförande 070-799 16 51
Anna Morvall, vice ordförande 073-981 29 71