Hem / Artiklar / Ung Vänster kickar igång valrörelsen i Motala

Ung Vänster kickar igång valrörelsen i Motala

1 januari, 2010

Idag startar Ung Vänsters traditionella veckokurs på Bona folkhögskola i Motala. Mellan 2-5 januari kommer över 250 valaktivister från hela landet har samlas för att tillsammans prata om strategier i valet.

– Eran av nedskärningspolitik måste få ett slut. Vi är den första generationen i modern tid som växer upp med sämre förutsättningar än vad våra föräldrar hade. Ska vi bygga världens bästa välfärd har vi inte råd med vinstslöseriet som pågår i skolan. Det kostar för mycket helt enkelt, säger Ida Gabrielsson, förbundsordförande Ung Vänster

Fokus kommer att ligga på valets viktigaste frågor; ungdomsarbetslösheten, bostadsbristen, ett stopp för vinster i skolan och frihet från övervakning. Ett regeringsskifte och ett krav på en ny politik kommer vara temat för kursen.

– Överklassen har haft all anledning att fira de senaste åren, men den festen ska vi nu se till avsluta. Vi kräver ett trygghetskontakt för alla ungdomar i Sverige. Alla ska ha rätt till bostad, bra utbildning och fasta jobb, avslutar Gabrielsson.

Under veckokursen kommer också en utbildning för tjejer som ska bli instruktörer i feministiskt självförsvar att ordnas. Ung Vänster har utbildat instruktörer i över tio år, och feministiskt självförsvar är en av förbundets viktigaste feministiska verksamheter. Syftet är att stärka tjejers självförtroende och ge möjligheter att hantera jobbiga situationer man kan hamna i som tjej. På instruktörsutbildningen kommer 20 tjejer från olika delar av landet att delta. 

 

 

För mer information, kontakta
Ida Gabrielsson, förbundsordförande
0738-24 12 13

Elisbeth Biström, informationsansvarig
070-203 82 04