Hem / Pressmeddelanden / Ung Vänster kräver svenskkontrakt för moderater

Ung Vänster kräver svenskkontrakt för moderater

30 november, 2008

I dagarna antog moderaternas Framtidskonvent ett förslag om svenskkontrakt för asylsökande. Genom ett skriftligt kontrakt ska invandrare skriva på om svenska lagar och "värderingar". Syftet är att peka ut invandrare som kriminella våldsverkare i behov av moderaternas uppfostran. Två år innan valet hittar man sin retorik från den yttersta högerkanten.

Det är talande för gubbväldet inom moderaterna hur man sopar jämställdhetsdebatten under mattan genom diffusa hänvisningar till utländsk kultur. Regeringspartiet skjuter ifrån sig det egna ansvaret samtidigt som man i alla lägen vägrar förbättra situationen för kvinnor i Sverige.

Moderaternas uppfostringsplaner är väldigt oroväckande. Vi betackar oss för moderaternas kontrakt om vårdnadsbidrag, utförsäljningar av gemensam egendom och söndertrasade socialförsäkringssystem. Den svenska regeringen går i spetsen för att montera ner den svenska modellen. Moderaterna är det mest osvenska vi har i det här landet. Vi kräver ett svenskkontrakt för varenda medlem i Moderata Samlingspartiet.

Uttalande antaget av Ung Vänsters förbundsstyrelse 081129-30

För mer information kontakta:
Ida Gabrielsson, förbundsordförande
[email protected], 0738-241213