Hem / Nyheter / Ung Vänster välkomnar Vänsterpartiets ungdomssatsning

Ung Vänster välkomnar Vänsterpartiets ungdomssatsning

26 september, 2013

Igår presenterade Vänsterpartiet ett paket av åtgärder för att unga ska få bättre livsvillkor. Man satsar 10 miljarder på bland annat jobb och utbildning, högre studiemedel och bättre ungdomsmottagningar.

– Det här är en viktig och välkommen satsning som Vänsterpartiet vill göra. Ungas vardag präglas av otrygghet och det här är investeringar som kan göra skillnad, säger Stefan Lindborg, ordförande för Ung Vänster.

I Vänsterpartiets förslag finns bland annat satsningar för att bygga bort bostadsbristen. Med hjälp av ett statligt investeringsstöd och slopad fastighetsskatt på hyresrätter kommer det att byggas fler hyresrätter med rimliga hyror.

– Idag betalar unga ett högt pris för den akuta bostadsbristen. Om Sverige ska ta sig ur bostadskrisen måste det till en tvärvändning i bostadspolitiken. Vänsterpartiets satsning på att bygga hyresrätter som unga har råd med är nödvändigt för att vi ska kunna flytta hemifrån, säger Lindborg.

Vänsterpartiet vill också skjuta till resurser till en sommarjobbsgaranti för unga.

– Att ha sommarjobbat är ett viktigt sätt att få in en fot på arbetsmarknaden, därför är det bra att Vänsterpartiet möjliggör för kommuner att garantera att alla 17-åringar kan få ett sommarjobb, avslutar Lindborg.

 

Läs mer om förslaget här: Bättre livsvillkor för unga.

 

För mer information
Tove Liljeholm
Pressekreterare Ung Vänster
08-654 31 00
072-587 86 85
[email protected]