Hem / Artiklar / Ungdomskontrakt – ett första steg mot att uppfylla Ung Vänsters krav om Trygghetskontrakt

Ungdomskontrakt – ett första steg mot att uppfylla Ung Vänsters krav om Trygghetskontrakt

8 juni, 2010

Ung Vänster välkomnar de rödgrönas ungdomskontrakt, som ska ge unga bättre förutsättningar till arbete, studier och bostad om man vinner valet i september.

– Vi som är unga idag är den första generationen i modern tid som fått det sämre än vad våra föräldrar. Det är bra att de rödgröna satsar på en politik för fler bostäder åt unga, ökad sysselsättning och bättre utbildning. Men det räcker inte, nu vill vi se mer, säger Ung Vänsters förbundsordförande Ida Gabrielsson

Ung Vänster lanserade i maj "Trygghetskontrakt för ungdomar – fyra krav på en rödgrön regering", där man pekar ut fyra viktiga reformer för att garantera ungas trygghet. Rätt till jobb, utbildning och bostad står i fokus och man ställer bland annat krav om en straffavgift för arbetsgivare som anställer på otrygga villkor.

– Kul att de rödgröna har lyssnat till Ung Vänsters krav om ett trygghetskontrakt för unga, men vi ser det som självklart att detta bara är början på en ordentlig tvärvändning i politiken där ungas trygghet sätts högst upp på dagordningen. Ung Vänster kräver att en rödgrön regering ger unga rätt till ett fast jobb och en egen bostad efter gymnasiet. Vinstslöseriet i skolan måste få ett stopp, alla resurser ska istället gå till att se till att eleverna lämnar gymnasieskolan med fullständiga betyg. Studiemedlen måste höjas kraftigt så att fler har råd att plugga vidare.

För mer information kontakta pressekreterare Hanna Cederin på [email protected] eller 0762 478 321