Hem / Nyheter / Valturnén: sjuttonde stoppet – Örebro

Valturnén: sjuttonde stoppet – Örebro

28 augusti, 2014

Idag har varit ännu en händelserik dag för valturnén här i Örebro. Vi var uppe med tuppen i den strålande morgonsolen och delade ut hundratals flygblad till alla bussåkare tillsammans med Örebrodistriktets valombudsman Clara. Sen for vi raskt vidare till Tullängsskolan för att hålla bokbord och vara med i två debatter. Jag tog den första debatten och i den andra debatten var det Claras tur att briljera. De borgerliga ungdomsförbunden är ovanligt lättkränkta här i Örebro. CUF:aren blev till exempel kränkt när jag sa att han inte verkade ha någon erfarenhet av arbetslösheten och tyckte det var tråkigt med personangrepp.

Sen var det dags att åka till Tegelbruket för att va med på Örebro Pride. Där höll Weidan och Tove i ett mycket lyckat pass i feministiskt självförsvar. Många var upprörda över att SDUs ordförande Gustav Kasselstrand ska hit på lördag, inte minst med tanke på att det är samtidigt som Örebro Pride. Därför var det inte konstigt att våra antiSD-pins var så populära. Det känns tryggt att lämna Örebro i vetskapen om att det finns många grymma antirasister som inte kommer låta SDU stå oemotsagda på gatorna.

Imorgon åker vi vidare till Västerås vilket blir sista stoppet innan valturnén gör ett kort avbrott för förbundsstyrelsemöte i Stockholm. Då är det också dags för mig och Weidan att åka hem och bedriva valrörelse i Västerbotten. Men valturnén fortsätter ända fram till och med valdagen den 14 september.

 

/Nils Englund, förbundsstyrelsen