Hem / Nyheter / Valturnén: tjugosjunde stoppet – Kalmar

Valturnén: tjugosjunde stoppet – Kalmar

9 september, 2014

På tisdagen var vi i Kalmar och hängde med Kalmarklubben på Östersjögymnasiet. Borgarna i stan vill gärna lyfta upp skolan som ett bra exempel på privatskolor som drivs med ideellt engagemang. Det är bara den detaljen att fram till förra hösten hetter skolan John Bauergymnasiet, skolkoncernen som när den gick i konkurs lämnade 10 000 elever i ovisshet vad gällde deras kommande utbildning.

Östersjögymnasiet är därför ett bra exempel på hur vinsterna i välfärden och privatiseringen av vår utbildning lett till otrygghet.

Under förmiddagen pratade vi med eleverna på skolan. Frågan om att förbjuda bemanningsföretag tyckte några teknik- och energielever var viktigast. Ganska få verkade lockade av CUF:s idéer om ungdomslöner och att urholka våra rättigheter på jobbet.

De andra ungdomsförbunden var också där och på eftermiddagen var Tove med i en debatt och ägde såklart.

Under eftermiddagen och kvällen delade vi flygblad och målade banderoller inför slutspurten. När klubben begett sig hemåt bredde vi ut liggunderlagen på partilokalens golv. Men först skulle affischer och flygblad till morgondagens möte i Vimmerby skrivas ut och huggas till. Det märks att vi behöver hålla igång takten på valrörelsen nu, att stanna upp är inte ett alternativ. Förkylningar och sömnbrist skjuter vi upp några dagar.

 

/Jesper Hillbom, turnégeneral