Hem / Pressmeddelanden / Vandalisering av Ung Vänster-lokal

Vandalisering av Ung Vänster-lokal

15 februari, 2003

Ung Vänsters och Vänsterpartiets lokal i Helsingborg utsattes natten till lördagen för ett attentat.

Lokalen är lokaliserad på bottenvåningen i ett flervåningshus och de boende I lägenheterna ovanför fick evakueras av räddningspersonal. Lokalen har tidigare under året vandaliserats och fönstren har upprepade gånger blivit sönderslagna

Under lördagsnatten kastades två brandbomber in i lokalen genom den trasiga rutan. En av brandbomberna detonerade och antände lokalen som började brinna.

Lokalen har ett mötesrum och ett kontor som avgränsas med en dörr vilket hindrade branden att sprida sig till kontoret. Möteslokalen förstördes och branden orsakade omfattande skador på inventarier.

Misstankar riktas nu mot högerextrema grupper som tidigare tagit på sig ansvaret för vandaliseringen.

Kenny Hjälte, politisk sekreterare för Vänsterpartiet anser att det som hänt är allvarligt men betonar att Vänsterpariet kommer fortsätta att arbeta, bade parlamentariskt och utomparlamentariskt, för att bekämpa rasismen.

– Detta kommer inte att hindra oss i vår kamp mot de odemokratiska grupper som inte drar sig för att använda våld, kommenterar Klara Persson, ordförande I Ung Vänster Helsingborg och fortsätter:
– Tvärtom, vi kommer nu att intensifiera vårt antiraistiska arbete.